PROSTI TIR // BO STARTUP IZZIV PRINESEL PREBOJNE REŠITVE ZA PROBLEME SLEPIH?

Torek, 05. november 2019

V Primorskem tehnološkem parku so od 28. do 30. 10. 2019 izvajali intenzivno delavnico STARTUP IZZIV. 

Na delavnici so udeleženci z zelo raznolikimi ozadji in izkušnjami skupaj reševali probleme prihodnosti, se učili teamskega dela, interdisciplinarnih pristopov, tržnih zakonitosti in razvijali podjetnost. Delo je potekalo v manjših skupinah, z izkušenimi mentorji iz sveta podjetništva.

Delavnica ja bila namenjena ranljivim skupinam na Goriškem, med njimi slepim in slabovidnim, iskalcem zaposlitve, pa tudi potencialnim podjetnikom in pedagoškim delavcem, razloži Marjana Simčič Humar s Primorskega tehnološkega parka.

Izjava Marjana Simčič Humar

Kako pa so delavnico doživljali udeleženci pove Neža Kodre, bodoča podjetnica, svoje izkušnje in vtise pa z nami deli tudi Marko Mikulin.

Izjava Neža Kodre, Marko Mikulin

Delavnice STARTUP IZZIV uvajajo koncept vitkega podjetništva v način razmišljanja pri reševanju problemov. Gre za metodologijo, ki se je poslužujejo najuspešnejši startupi po svetu.

Program sicer poteka pod okriljem projekta LAS – v objemu sonca, v katerem Primorski tehnološki park sodeluje z Mladinskim centrom Nova Gorica, Šolskim centrom Nova Gorica in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica.


FOTO: Primorski tehnološki park (FB)


 

Marjana Simčič Humar
Neža Kodre in Marko Mikulin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
16°C / 22°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 24°C