V TOLMIN PRIHAJA VARUH ČLOVEKOVIH PRAVIC

Ponedeljek, 04. november 2019

V četrtek, 7. novembra, bo v Tolminu na sedežu občinske uprave posloval varuh človekovih pravic Peter Svetina s sodelavci.

V okviru t. i. poslovanja zunaj sedeža bo varuh obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in s težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se bo tudi z županom Urošem Brežanom. Ugotovitve poslovanja bo varuh predstavil na novinarski konferenci.

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije se želi z zunanjim poslovanjem približati tistim, ki ga potrebujejo. Enkrat na mesec zato obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki ga potrebujejo pri uveljavljanju svojih pravic. To obliko dela institucija izvaja vse od začetkov njenega delovanja leta 1995. Namen poslovanja ni priti v vsako izmed 212 slovenskih občin, temveč se vsaj regionalno približati vsem tistim, ki bi potrebovali pomoč, pa ne (z)morejo priti v Ljubljano.   

Vsi, ki menijo, da so jim kršene človekove pravice, in bi jim lahko varuh pomagal, se lahko do torka, 5. novembra, do 15. ure, prek telefonske 030 720 225 naročijo na polurni pogovor. 


Povzeto po Občina Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
12°C / 21°C
ponedeljek
01.06.2020
9°C / 28°C