TOLMINSKA GIMNAZIJA GOSTI DIJAKE IN PROFESORJE IZ TUJINE

Sreda, 09. oktober 2019

V tem tednu so na Gimnaziji Tolmin v sklopu projekta Erasmus + na obisku dijaki in profesorji iz Romunije, Poljske, Turčije in Martinika.

Gre za tretje srečanje v sklopu projekta Fall for water, ki se ga udeležuje 19 dijakov in 9 profesorjev. Glavna tema, o kateri razmišljajo, je voda kot vir življenja, v sklopu obiska pa spoznavajo tudi Posočje in Slovenijo. Obiskali so že Triglavski narodni park, se sprehodili po Soški poti, danes pa si bodo med drugim ogledali tudi črpalno hidroelektrarno Avče.

V petek bodo z igrami brez meja obležili tudi Erasmus + dan, ki ga sicer z različnimi dogodki obeležujejo po celotni Evropi.

V tem šolskem letu sicer na Gimnaziji Tolmin sodelujejo v 4 Erasmus + projektih ter v projektu LOCAL, v katerem se povezujejo tudi z Občino Tolmin, Društvom Alpsko mesto leta, v njem pa sodeluje tudi Mladinski center Idrija. Omenjeni projekt se v Mariboru zaključuje ravno prihajajoči vikend, srečanje udeležencev bo potekalo od 11. do 13. oktobra.


Simona Skočir

Fotografija: Gimnazija Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
15.07.2020
12°C / 28°C
četrtek
16.07.2020
13°C / 28°C
petek
17.07.2020
15°C / 28°C