HOTELU CERKNO SE OBETA OBNOVA

Torek, 08. oktober 2019

Spomladi se bo začela prva faza obnove Hotela Cerkno, je na tiskovni konferenci naznanil lastnik hotela Marjan Batagelj.


Izjava Marjan Batagelj 1


Večino denarja bo v prenovo vložil hotel sam, pridobili pa ga bodo z odprodajo objektov, ki jih hotel ne potrebuje za svojo osnovno dejavnost, kot so turistične kapacitete na obali, razmišljajo pa tudi o prodaji stanovanj in drugih nepremičnin v Cerknem.
Hotela pa tekom obnove ne bodo zapirali. Kako bo gradnja vplivala na goste razloži Manuela Božič Badalič, direktorica Hotela Cerkno.

Izjava Manuela Božič Badalič 1

Eden izmed pogojev za drugo fazo obnove je tudi zaprtje trgovine, ki deluje v kompleksu hotela. Gre za največjo trgovino v občini, katere zaprtje bi povzročilo težave pri oskrbi prebivalcev. Zato se tudi Batagelj zavzema za postavitev novega sodobnega trgovskega centra. Tako je začetek meseca bila podpisana pogodba z nizozemsko trgovsko verigo Spar, ki bo na drugi lokaciji zgradila trgovino. Batagelj pričakuje, da bo nova trgovina zgrajena septembra prihodnje leto. Takrat bodo tudi lahko pričeli z drugo fazo obnove. Ko bo investicija končana bo v Cerknem zaživel štirizvezdični hotel. Večji del hotela bo namenjen družinskemu turizmu, del pa poslovnim gostom, ki bi v Cerkno prihajali zaradi bližnjih podjetji. Števila sob pa ne bodo večali, trenutno pa gostom ponujajo 102 sobi.


Lokacija nove trgovine


Prenovo pa si lahko obeta tudi Alpska perla, apartmajski kompleks, ki stoji na vrhu smučišča Cerkno. Marjan Batagelj nam razloži kako vidi kompleks v prihodnje. 


Izjava Marjan Batagelj  2


Pri obratovanju smučišča pa Batagelj pričakuje tudi pomoč države, ki bo morala začeti vlagati v žičniške naprave po vsej Sloveniji. Batagelj pa v smučanju na dolgi rok ne vidi perspektive.


Izjava Marjan Batagelj  3So se pa v Hotelu Cerkno v zadnjem času zgodile tudi nekatere kadrovske spremembe. Pri delovanju smučišča Cerkno bo pomagal nov tehnični vodja Matej Fučka. V hotel je kot vodja hotelske operative prišel Jože Oplotnik, ki je pred tem nabiral izkušnje v podjetjih kot so Hit Gorica, Adria Ankaran in Grand hotel Union.


Nicolas Vanek

Marjan Batagelj 1
Manuela Božič
Marjan Batagelj 2
Marjan Batagelj 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
25.02.2020
8°C / 13°C
sreda
26.02.2020
9°C / 10°C
četrtek
27.02.2020
-2°C / 10°C