OKTOBRA ZAČETEK DEL PRI GRADNJI VRTCA SPODNJA IDRIJA

Petek, 20. september 2019

Projekt gradnje vrtca v Spodnji Idriji je v fazi podpisa pogodbe z izvajalcem gradbenih del SGP Zidgrad Idrija ter izvajalcem strojnih in elektroinstalacij družbo Kolektor Koling. Za notranjo opremo in zunanje ureditve je predviden podpis pogodbe v oktobru ali novembru 2019, saj izvajalec še ni izbran. Začetek gradnje bo predvidoma oktobra 2019, zaključek pa konec aprila 2021. 

Gradnja novega vrtca je eden najbolj težko pričakovanih projektov v Spodnji Idriji, saj je obstoječi objekt star, nefunkcionalen in tudi požarno neustrezen, kar so potrdili že tudi inšpekcijski pregledi. Projekt je izvedbeno precej zahteven, saj bo stal na isti parceli kot sedanji vrtec, tik ob šoli, sredi šolskega kompleksa, ki je že sedaj umeščen v najgosteje naseljenem delu Spodnje Idrije, ki tudi z vidika prometne varnosti ni ravno zgledno urejen.

V času gradnje bo zaradi gradbišča precej spremenjena prometna ureditev v tem delu naselja, saj bo na tem mestu hkrati potekala tudi obnova javne komunalne infrastrukture.

 

Metka Rupnik (Vir: Občina Idrija)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
20.02.2020
7°C / 14°C
petek
21.02.2020
-3°C / 13°C
sobota
22.02.2020
-1°C / 14°C