PRIPRAVE NA ZAPRTJE CESTE KOBARID-BOVEC

Petek, 20. september 2019

 V začetku prihodnjega leta je predvidena širitev in obnova glavne ceste Kobarid-Bovec pod Tonovcevim gradom, cesto bodo popolnoma zaprli, zato trenutno poteka urejanje nadomestne prometne povezave.Predvidoma do konca letošnjega leta bodo uredili 2,5 kilometrov dolg odsek, ki bo potekal od Kobarida mimo kampa Lazar, na glavno cesto pa se bo priključil nad tolmunom Otona. 


Kako trenutno poteka ureditev te nadomestne ceste, pojasnjuje župan Občine Kobarid Marko Matajurc.

Izjava Marko Matajurc 1

Kot še pojasnjuje Matajurc, so dela zaradi terena zahtevna, vsekakor pa bo ta nadomestna cesta ostala v uporabi tudi po ureditvi glavne ceste.

Izjava Marko Matajurc 2Na omenjenem delu ceste bo podjetje Elektro Primorska vkopalo tudi kable za novo, boljšo povezavo od Kobarida do Bovca, ki bo predvsem za bovško občino dobrodošla pridobitev.
Jernej Kenda, direktor distribucijske enote Tolmin.


Izjava Jernej KendaVrednost del za ureditev ceste znaša skoraj 1,7 milijona evrov, celotna investicija v gradnjo kablovoda, dolgega kar 20,3 kilometra, pa bo 3,5 milijona evrov. 


Simona Skočir

Izjava: Marko Matajurc 1
Izjava: Marko Matajurc 2
Izjava: Jernej Kenda

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
28.01.2020
7°C / 10°C
sreda
29.01.2020
6°C / 13°C
četrtek
30.01.2020
-2°C / 12°C