POKAL ODNESLI LEDINCI

Nedelja, 15. september 2019

S sklepno prireditvijo v Spodnji Idriji so se včeraj zaključile prve športne igre krajevnih skupnosti idrijske občine, ki jih je gostilo pet krajevnih skupnosti udeležilo pa se jih je sedem od skupno desetnih krajevnih skupnosti, kolikor jih deluje v idrijski občini.

Prve športne igre krajevnih skupnosti na Idrijskem so se včeraj dopoldne odvijale hkrati po petih krajevnih skupnostih.  V športnem parku Stari Zewnk v Dolah je potekalo tekmovanje v nogometu, v  Pancali v Idrijskih Krnicah tekmovanje v vlečenju vrvi, na balinišču v Spodnji Idriji balinčkanje, v Ledinah tekmovanje v pikadu, v Kanomlji pa tekmovanje v teku štafet.  Tekmovanj se je iz desetih krajevnih skupnosti udeležilo skupno 17 ekip iz sedmih krajevnih skupnosti. V skupnem seštevku se je na tretje mesto uvrstila Spodnja Idrija, na drugo Kanomlja, prvo mesto in s tem prehodni pokal pa so priigrale Ledine. Na popoldanski zaključni prireditvi, ki jo je pripravila KS Spodnja Idrija, so ga iz rok predsednika spodnjeidrijske krajevne skupnosti Vojka Carla in podžupana Občine Idrija Kristjana Brusa prevzele ledinske balinarke, zmagovalke v balinčkanju. Članica ekipe Damjana Tolar.

izjava Damjana Tolar

Ledine bodo kot zmagovalke letošnjih športnih iger krajevnih skupnosti idrijske občine prehodni pokal hranile do športnih iger prihodnje leto. In kako je z odzivom zadovoljen pobudnik športnih iger krajevnih skupnosti idrijske občine podžupan Občine Idrija Ledinec Kristjan Brus?

izjava Kristjan Brus

Kot  še povedal Brus, so z letošnjimi prvimi športnimi igrami prebili led, na prihodnje, ki jih bo organiziralo preostalih pet krajevnih skupnosti v idrijski občini, pa si želijo privabiti še večje število ekip, saj je poleg športa osrednji namen iger druženje in spoznavanje udeležencev iz različnih krajevnih skupnosti idrijske občine.

 

Metka Rupnik

 


izjava Damjana Tolar
izjava Kristjan Brus

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
16°C / 22°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 24°C