TIC ŽE V NEBESIH

Nedelja, 15. september 2019

Nebesa, prostor, kjer je nekdaj živela najslavnejša idrijska gostilna, kasneje trgovina, zadnja leta pa je tam domoval idrijski akvarij, so dobila novo vsebino. Po večmesečnih obnovitvenih delih se je iz dosedanjih prostorov pri Črnem orlu na Mestnem trgu v petek tja preselil Turistično informacijski center Idrija, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Idrija.

Turistično informacijski center Idrija od včeraj v novih prostorih že sprejema prve obiskovalce. Turistom in drugim, ki spoznavajo Idrijo in okolico,  nudi splošne informacije o tem območju, znamenitostih, vrednih ogleda, kulinariki ter prireditvah v mestu in na podeželju. TIC zagotovi vodnika za ogled mesta in okolice ter ponudi turistične programe za skupine in posameznike. Obiskovalci lahko izbirajo med razglednicami, brošurami,  turističnimi vodniki, zemljevidi in drugimi publikacijami ter spominki in darili, tudi z  idrijsko čipko.

24. oktobra pa bo kot rezultat mednarodnega projekta Danube Geotour v teh prostorih svoja vrata odprl tudi Center za obiskovalce Geoparka Idrija in ob njem nova razstava, ki bo predstavila zanimivo tektonsko dogajanje v zgodovini Zemlje ter geološko in najzanimivejšo drugo naravno dediščino območja idrijskega geoparka. Mojca Gorjup Kavčič, strokovna sodelavka Geopoarka Idrija in vodja tega mednarodnega projekta.

izjava Mojca Gorjup Kavčič

Na razstavi, ki je zasnovana moderno, interaktivno, bo med zanimivejšimi tudi predstavitev dinozavrovih stopinj, ohranjenih pri kmetiji Pesek blizu Godoviča, ki so ena od znamenitosti Geoparka Idrija. S tem je povezan tudi mali dinozaver, ki je eden od eksponatov te razstave in ponazarja svojega daljnega sorodnika, ki je pred približno 220 milijoni let v plitvem morju na območju današnjega Godoviča pustil odtise stopal. Ti so kasneje okamneli in jih danes lahko občudujemo v naravnem okolju. Vodstvo  Zavoda za turizem napoveduje, da bo dinozaver dobil tudi ime, ki ga bodo zbrali z javnim natečajem.

 

Metka Rupnik

 
izjava Mojca Gorjup Kavčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
16°C / 22°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 24°C