PREDSTAVNIKI MINISTRSTVA DANES NA OBISKU V CERKNEM

Sreda, 11. september 2019

Urejene in varne cestne prometnice so za območja izven avtocestnega križa in železniških povezav ključnega pomena za razvoj in ohranjanje poseljenosti. Zato se bo v Cerknem danes odvijalo delovno srečanje, na katerem bo s predstavniki ministrstva za infrastrukturo beseda tekla prav o tej problematiki.

Danes dopoldne se bo na povabilo župana občine Cerkno Gašperja Uršiča na obisku v Cerknem mudila državna sekretarka z ministrstva za infrastrukturo Nina Mauhler s sodelavci. Udeležbo so potrdili tudi župani severnoprimorske regije. Tema pogovora bo reševanje problematike cestnih povezav Cerknega in Severne Primorske z osrednjo Slovenijo in druga infrastrukturna vprašanja, ki pomembno vplivajo na gospodarski in družbeni razvoj Cerkljanske in na povezave z občinami v regiji, ključne pa so tudi za razvoj turizma in drugih gospodarskih področij.

Kot je bilo dogovorjeno ob obisku državne sekretarke in sodelavcev julija letos v Cerknem, naj bi predstavniki ministrstva za infrastrukturo predstavili tudi predvideno izvedbo in časovnico del na odseku Cerkno-Trebija v naslednjih letih.

V sklopu današnjega delovnega srečanja v Cerknem bodo predstavniki ministrstva in žđupani severnoprimorske regije, ki se bodo udeležili srečanja, ogledali tudi proizvodnjo podjetja ETA Cerkno, ki je največji zaposlovalec na Cerkljanskem.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
08.08.2020
17°C / 33°C
nedelja
09.08.2020
17°C / 34°C
ponedeljek
10.08.2020
18°C / 34°C