ZARADI DEL BO SPREMENJEN PROMETNI REŽIM ČEZ VRŠIČ

Sreda, 11. september 2019

V drugi polovici septembra bo zaradi sanacije podpornega zidu spremenjen prometni režim na cesti čez Vršič. Regionalna cesta čez Vršič je polna srpentin, njihovo zaporedje je dinamično, zato je vzdolž ceste veliko podpornih in opornih konstrukcij, ki jih je potrebno zaradi različnih naravnih vplivov sanirati.


Z obnovo enega teh zidu je Direkcija republike Slovenije za infrastrukturo pričela konec letošnjega maja, vendar pa so dela zaradi turistične sezone začasno prekinili. Sedaj pa jih mora izvajalec dokončati še pred zimo, ki seveda na prelazu lahko nastopi prej kot v dolini.


Kot so sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo, so bila dela nujna zaradi močno poškodovanega kamnitega zidu. Popravilo tega se zaključuje, izvajalec pa mora narediti še zaključna dela na podpornem zidu in na vozišču. 

Zaradi omenjenih del bo cesta v drugi polovici septembra zaprta, in sicer je popolna zapora predvidena za naslednja obdobja:


Od 16. septembra od 8.00 do 20. septembra do 15.00
Od 23. septembra od 8.00 do 27. septembra do 15.00
Od 30. septembra od 8.00 do 4. oktobra do 16.00 


V zadnjem obdobju je predvidena tridnevna popolna zapora zaradi asfaltiranja, dva dni pa bodo cesto samo delno zaprli.


V času popolne zapore je predvideno, da bo v nočnem času in med vikendi vzpostavljena delna zapora ceste, sicer pa bo obvoz urejen za vsa vozila v obeh smereh preko mejnega prehoda Predel.


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
07.07.2020
14°C / 28°C
sreda
08.07.2020
12°C / 29°C
četrtek
09.07.2020
14°C / 31°C