TURISTIČNA DESTINACIJA CERKNO V DRUŽBI NAJBOLJŠIH

Sreda, 04. september 2019

Nedavnega srečanja vodilnih destinacij slovenskega turiuzma, ki sta ga pripravili Slovenska turistična organizacija in Ministrstvo za gospodarski razvoj, sta se letos prvič udeležila tudi župan Občine Cerkno  Gašper Uršič ter Gregor Novaković, direktor LTO Laufar Cerkno. Na srečanju je bilo tudi uradno potrjeno, da je Cerkno postalo nova vodilna destinacija slovenskega turizma. Po mnenju Novakoviča to pomeni potrditev kvalitetnega dela v preteklosti, hkrati pa odlično vzpodbudo za uspešno delo tudi v prihodnje.


Na srečanju je  Miša Novak, predstavnica Slovenske turistične organizacije predstavila izsledke analize butične ponudbe slovenskega turizma, udeleženci pa so se seznanili tudi z načrti sodelovanja med STO - jem in vodilnimi destinacijami v slovenskem turizmu.


Sicer pa vodilnim turističnim destinacijam Ministrstvo za gospodarsvo daje velik poudarek. Kot smo že poročali, je pred blejskim turističnim fgorumom na to še posebej opozorila državna seskretarka Eva Štravs Podlogar. Kot pove, je v vodilnih destinacijah  ustvarjenih 98 odstotkov vseh nočitev, Štravs Podlogarjeva pa je zadovoljna, da so te destinacije resnično razpršene po vsej Sloveniji.

"So pa vodilne destinacije v zelo različnih fazah razvoja," je pojasnila. "Nekatere so na začetku, polne zagona in energije, a potrebujejo več pomoči v smislu znanja, razvoja, pridobivanja samozavesti in izmenjave izkušenj. Druge so v vzponu, tretje, z uveljavljeno turistično tradicijo, pa so pred novim izzivom, kako upravljati destinacijo in zagotavljati kakovostno izkušnjo oz. življenje tako prebivalcev kot tudi obiskovalcev in tistih, ki se odločijo, da bo to njihova počitniška destinacija," je poudarila Podlogarjeva.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C