Mojca Širec
Voditeljica programa
Idrijski žlikrofi so prvi slovenski proizvod, ki ga je Evropska komisija zaščitila v shemi zajamčena tradicionalna posebnost, ponosno pove idrijski župan Tomaž Vencelj. Prave idrijske žlikrofe lahko tržijo le certificirani proizvajalci, ki upoštevajo tradicionalno recepturo in sestavine. Gre za značilno oblikovano narodno jed, pripravljeno iz testa, polnjenega s krompirjevim nadevom. Tomaž Vencelj.
Izjava: Tomaž Venecelj
In prav ta ročno izdelan produkt danes praznuje – v Idriji se je začel Praznik idrijskih žlikrofov, ki jih bodo, poleg na tradicionalen način, predstavili še na nove, inovativne načine: za predjed, glavno jed in sladico. Po besedah organizatorjev pričakujejo, da bodo lanskoletno količino 700 kilogramov pripravljenih idrijskih žlikrofov za obiskovalce, presegli.
Mirjam Debevc
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!