ŠENT DNEVNI CENTER V ŠEMPETRU PRI GORICI

Torek, 13. avgust 2019

Slovensko združenje za duševno zdravje ŠENT je neprofitna organizacija, ki deluje po celotni državi. Namenjena je tako osebam s težavami v duševnem zdravju, kot njihovim svojcem. 


V Goriški regiji deluje šest različnih ŠENT programov. V Novi Gorici delujeta zavetišče za brezdomce in dnevni center za uporabnike prepovedanih drog. Z njimi pa opravljajo tudi terensko delo. V Tolminu deluje stanovanjska skupnost, dva dnevna centra pa delujeta še v Ajdovščini in Šempetru pri Gorci. Slednji bo naslednje leto praznoval 20 letnico svojega obstoja, obeta pa se jim tudi svetla prihodnost.


Kljub težavam s kadrom in omejenimi financami se v dnevnem centru v Šempetru pri Gorici trudijo na pomoč pristopiti vsem s težavami v duševnem zdravju. Ker pa je to tematika, ki je polna tabujev strahu in zanikanja, vam Margerita Humar, vodja dnevnega centra sporoča naslednje.


Izjava: Margerita Humar


Da bodo, lahko še naprej nadaljevali s svojim delom in pomagali svojim uporabnikom, se jim v prihodnosti obeta tudi selitev v Novo Gorico. Selitev bi omogočila lažji dostop njihovim uporabnikom, ki v večini prihajajo prav od tam in se morajo trenutno do dnevnega centra voziti z avtobusom.


Foto: ŠENT dnevni center v Šepetru pri Gorici

Alenka Pirih

 
Izjava: Margerita Humar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
16°C / 22°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 24°C