PRIMORSKA MLADINA O PREOBLIKOVANJU IZOBRAŽEVANJA

Ponedeljek, 12. avgust 2019

Danes obeležujemo mednarodni dan mladih. Ob tej priložnosti tudi na Primorskem potekajo številne delavnice in dogodki na temo mladih, med drugim pa se bo primorska mladina danes na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport udeležila sprejema za predstavnike mladinskih organizacij.


Na sprejemu bosta s strani ministrstva prisotna državna sekretarka Martina Vuk in državni sekretar dr. Jernej Štromajer, s strani Urada RS za mladino pa direktor Tin Kampl. Državna sekretarka Martina Vuk in direktor Tin Kampl bosta uvodoma nagovorila udeležence sprejema, v nadaljevanju pa bo sledil pogovor in izmenjava stališč o tem, kako izboljšati položaj mladih. Kot pove Anja Fortuna, predsednica Mladinskega sveta Slovenije bo tema letošnjega mednarodnega dneva mladih preoblikovanje izobraževanja, s katero želijo Združeni narodi osvetliti prizadevanja, da bi izobraževanje postalo bolj vključujoče in dostopno za vse mlade, kar je tudi eden izmed 17-ih ciljev trajnostnega razvoja v sklopu Agende 2030.


Mirjam Debevc


Foto: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
15°C / 26°C
nedelja
07.06.2020
15°C / 24°C