PLANINE POD KRNOM BODO DOBILE ELEKTRIKO

Ponedeljek, 12. avgust 2019

Na planinah pod Krnom se zaključuje projekt elektrifikacije. Družba Elektro Primorska je na javno omrežje že priključila planini Kuhinja in Kašina, kmalu pa bosta v kratkem elektriko dobili še planini Leskovica in planinska koča na planini Kuhinja. Kot je poudaril Marjan Gregorčič iz Pašne skupnosti Kuhinja, so molzne aparate doslej napajali z dizelskemi agregati, prevoz nafte do planin je bil zelo tvegan. Električna energija jim bo poleg možnosti priklopa vseh aparatov dala tudi nove možnosti za razvoj turizma in gostinstva.Projekt je stal 370 tisoč evrov in je trajal dve leti. Elektro Primorska je financirala material in dokumentacijo, tamkajšnje pašne skupnosti in Planinsko društvo Kobarid pa so opravili zemeljska dela, med drugim so vkopali tudi dva kilometra električnega voda z vasi Krn.


Kot poudarja Radko Carli iz podjetja Elektro Primorska, gre pri tem projektu za primer dobre prakse sodelovanja med dobaviteljem in porabniki električne energije. Obenem dodaja, da že snujejo podobne projekte.


Izjava: Radko Carli


Matej Kavčič

Na fotografiji: planina Slapnik

Izjava: Radko Carli

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
06.06.2020
16°C / 22°C
nedelja
07.06.2020
15°C / 26°C
ponedeljek
08.06.2020
15°C / 24°C