PLEZALNA STENA V LOKAVCU ČAKA PRVE PLEZALCE

Nedelja, 11. avgust 2019

KS Lokavec, ki se ponaša že s tako zgledno vzdrževano dvorano Edmunda Čibeja v Lokavcu je v teh dneh oznanila dodatno pridobitev: osem metrov visoko in sedem metrov široko plezalno steno.

Po predlogu KS Lokavec je projekt Moja pobuda Občini Ajdovščina prinesel visoko notranjo plezalno steno s previsom, edino tovrstno v občini. Postavljena je v Dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu, dvorana pa bo še dodatno zasijala, saj so zamenjali tudi vse reflektorje z energetsko varčnimi oblikami le-teh.

Občina Ajdovščina, ki ima sicer različne športne površine in številne možnosti za športno-rekreativno udejstvovanje, pa ustrezne površine za notranje plezanje ni imela. Po besedah predsednika KS Lokavec Angela Vidmarja, bodo z novim športnim pripomočkom pridobili tako začetniki kot profesionalni plezalci. Stena namreč daje možnost postopnega privajanja na višino, športno plezanje pa je odličen pripomoček za razvijanje samozavesti, pozitivne samopodobe, zaupanja in strpnosti, kar pa je zaradi varnosti plezalcev in v življenju nasploh, bistvenega pomena. Uradno odprtje stene bo v soboto, 24. avgusta v sklopu prireditve Noč pod Čavnom. Angel Vidmar.

Izjava: Angel Vidmar


»Plezalna stena predstavlja pomembno pridobitev ne samo za Lokavec in občino Ajdovščina, pač pa za celotno Vipavsko dolino,« še dodaja Vidmar.


Mirjam Debevc 

Angel Vidmar, izjava

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
15.07.2020
12°C / 28°C
četrtek
16.07.2020
13°C / 28°C
petek
17.07.2020
15°C / 28°C