PRED VRATI PRFARSKI DNEVI V SPODNJI IDRIJI

Petek, 09. avgust 2019

V nedeljo se v Spodnji Idriji pričenja niz prazničnih prireditev pod skupnim naslovom Prfarski dnevi, ki se bodo razpotegnili čez cel teden, ponudili pa paleto dogodkov za vse generacije.

Pr Far, kot se kraj imenuje po starem, tečejo še zadnje priprave na tradicionalne dogodke ob velikem šmarnu in prazniku krajevne skupnosti. Letos so organizatorji - KS Spodnja Idrija in spodnjeidrijska društva, združena v zavod »Katurn«, - strnili moči te pripravili kar celotedensko dogajanje pod skupnim, novim imenom Prfarski dnevi. Predsednik KS Spodnja Idrija Vojko Carl.

Izjava Vojko Carl

Blizu 30 dogodkov od nedelje, 11. do sobote, 17. 8. pripravljajo za domačine in obiskovalce iz bližnjih in daljnih krajev. Začelo se bo v nedeljo z otroškim programom, slavnostnim odprtjem Prfarskih dnevov ter predstavitev možnaristov in pritrkovalcev iz Kamne Gorice, do sobote pa se bodo zvrstili še številni dogodki, od otvoritve razstave domačih društev, kina na prostem, bolšje tržnice, odprtja razstave idrijskih čipk do bogoslužnih slovesnosti, sejma domačih obrtnikov, razstave oblačil nekdanje gospodarice na Kendovem dvorcu, tekmovanja v balinanju in predstavitve dejavnosti spodnjeidrijskih gasilcev. 

Sobota, zadnji dan Prfarskih dnevov, pa bo športno in zabavno obarvana z dopoldanskim tekom v Idrijskih Krnicah, turnirjem trojk na igrišču v Sp. Idriji,  kmečko tržnico, otroškim programom in večerno zabavo. Vsak dan bo zaključilo tudi glasbeno doživetje različnih izvajalcev, od Jerneja Štremflja s prijatelji, skupine Janez Dovč in Boštjan Gombač do Marka Hatlaka, Jakoba Kobala, Anje Istenič z bendom ter skupin Viharnik in Kalamari.


Metka Rupnik

 

 
izjava Vojko Carl

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
15°C / 26°C
nedelja
07.06.2020
15°C / 24°C