ŽELJA JE, DA BI AJDOVŠČINO IN VIPAVO V PRIHODNJE POVEZOVALE TUDI KOLESARSKE POTI

Sreda, 17. julij 2019


Občina Ajdovščina in njena skoraj stična vipavska soseda sta dokaj složni občini in to ponovno dokazujeta z željo po kolesarski poti, ki bi povezovala Ajdovščino in Vipavo.


Kot poudarja vipavski župan Goran Kodelja je ta želja trenutno še v fazi dogovarjanja in načrtovanja, ne skriva pa zadovoljstva, da sodelovanje med občinama poteka konstruktivno in brez večjih težav.


Izjava: Goran Kodelja


Da je kolesarstvo šport, ki mu trenutno v Vipavski dolini namenjajo pozornost, dokazujejo tudi v Ajdovščini, saj so se najbolj entuziastični “poganjalci pedal” danes lahko prvič zapeljali po
novi kolesarski stezi od avtobusnega postajališča v Ajdovščini do mostu čez Hubelj. Gre za skoraj zaključeno drugo fazo od štirih faz gradnje kolesarskih stez skozi mesto Ajdovščina. Poti za kolesarje se urejajo ob obstoječih pločnikih na obeh straneh ceste, bo pa celotna Goriška cesta skoraj dva metra ožja z namenom umirjanja prometa skozi ajdovsko mestno središče.

 

 

Foto: Občina Ajdovščina

Mirjam Debevc

 
Izjava: Goran Kodelja

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
07.12.2019
-0°C / 12°C
nedelja
08.12.2019
3°C / 11°C
ponedeljek
09.12.2019
1°C / 12°C