PROSTI ČAS V DOKUMENTARNEM FILMU

Ponedeljek, 15. julij 2019

Minuli vikend je bila vas Zadlog spet prizorišče filmske ustvarjalnosti. Potem, ko so v preteklih letih mladi filmarji, ki se zberejo na domačiji Pr Habet, posneli akcijske, maldinske, komedije in druge filme, so letos ustvarili dokumentarni film.
Rdečo nit razkriva že naslov: Prosti čas nekoč. V njem so mladi, ki prihajajo vsako leto v Zadlog iz cele Slovenije, odkrivali zgodbe, ki jih v sebi nosi osem starejših občanov, prebivalcev Črnega Vrha in okoliških krajev.  Pogovore z njimi so snemali v soboto, v nedeljo pa so odigrali nekaj prizorov po besedah pripovednikov. Lovrenc Habe, režiser in organizator filmskega vikenda je  s filmskim vikendom zelo zadovoljen:

Posnetek: Lovrenc HabeAnja Stare, igralka in scenaristka je povedala, da  so se je najbolj dotaknile zgodbe žena o težkem načinu življenja na kmetiji  pred manj kot sto leti. Pomislila je, kako bi se sama znašla takrat in ali res dovolj cenimo brezplačno izobraževanje, ki ga imamo na voljo.  Ne bo pa tudi pozabila,besed domačinke,  da ima današnja generacija veliko boljše pogoje, ki jih je potrebno izkoristi. 
V pogovoru so sodelovali  Ana Rupnik – Potočarjeva, Medvedova Milka, Damjan Lampe, Sonja Habe, Marija Čuk, Pavla Rudolf, Karolina Kavčič in Tončka Tratnik. Za prava  vprašanja je poskrbela zgodovinarka Katarina Rudolf Kavčič, za jedačo pa Lidija Habe.
Premiera dokumentarnega filma Prosti čas nekoč bo v soboto, 21. septembra, v dvorani v Črnem Vrhu.Anja Stare

Lovrenc Habe

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C