V TOLMINSKEM LOMU OD PETKA PIJEJO ZADLAŠČICO

Torek, 09. julij 2019

Pretekli petek je z obratovanjem pričel vodovod Tolminski Lom, ki prebivalcem tega območja po novem zagotavlja neoporečno pitno vodo iz sistema Zadlaščica. Gre za eno od največjih in najzahtevnejših investicij Občine Tolmin v zadnjih dveh letih, katere vrednost do te faze znaša 763.000 evrov.


Kot pove začasni direktor Komunale Tolmin Berti Rutar, so v okviru investicije izvajalci vgradili slabih 2.500 metrov litoželeznih vodovodnih cevi, zgrajen je bil nov vodohran za celoten vodovodni sistem Tolminski in Kanalski Lom, novo črpališče z daljinskim nadzorom in vodenjem v vodohranu Drobočnik, tlačni vod od vodohrana Drobočnik do novega vodohrana Tolminski Lom ter povezovalni cevovod med novim in starim vodohranom v Tolminskem Lomu. Skupaj z vodovodom je bil na trasi med Drobočnikom in Tolminskim Lomom vgrajen tudi telefonski kabel.Kaj ta pridobitev pomeni za Krajevno skupnost Tolminski Lom? Predsednik Matjaž Žbogar.Izjava: Matjaž Žbogar 1A, kot dodaja Žbogar, vse težave z vodooskrbo na tem območju še niso rešene.Izjava: Matjaž Žbogar 2Projekt vodooskrbe Loma se v tem letu nadaljuje. Berti Rutar.Izjava: Berti RutarGlede na načrte, si lahko prebivalci Kanalskega Loma obetajo, da bo v slabih štirih letih tudi iz njihovih pip pritekla Zadlaščica. 


Matej Kavčič

Izjava: Matjaž Žbogar 1
Izjava: Matjaž Žbogar 2
Izjava: Berti Rutar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
14.10.2019
11°C / 21°C
torek
15.10.2019
11°C / 21°C
sreda
16.10.2019
14°C / 21°C