PROMOCIJSKI DAN UMIRJANJA PROMETA NA CESTAH NA MANGARTSKO SEDLO IN PROTI UKANCU

Nedelja, 07. julij 2019

Prometno zelo obremenjeni cesti na Mangartsko sedlo in proti Ukancu na območju Bohinja sta bili včeraj večino dneva zaprti za motorni promet.


S promocijskim dnevom umirjanja prometa so organizatorji, Občina Bovec, zavod Turizem Dolina Soče, Triglavski narodni park in Razvojna zadruga Mangart, želeli za en dan zmanjšati prometno obremenitev teh cest in obiskovalce spodbuditi k trajnostni mobilnosti.Vsi tisti, ki so se včeraj želeli odpraviti na Mangartsko sedlo, so svoja vozila lahko parkirali na brezplačnem parkirišču v Logu pod Mangartom in se nato z organiziranim javnim prevozom, ki je vozil od 5.30 do 18. ure, odpeljali proti Mangartu in nazaj na izhodišče. Cesta je bila odprta tudi za kolesarje in pešce.Peter Mlekuž, predsednik Turističnega društva Log pod Mangartom, je takole ocenil uspešnost akcije.Izjava: Peter Mlekuž


Nadaljuje Branko Vidmar, predsednik Razvojne zadruge Mangart.Izjava: Branko Vidmar 1Kakšen pa je sicer pomen ceste za lokalno skupnost in koliko vozil jo obišče v sezoni?Izjava: Branko Vidmar 2


Direkcija za infrastrukturo je trenutno v načtrtovanju izgradnje nadomestne ceste, ki bo voznike po novi trasi mimo koče popeljala do Mangartskega sedla. Obstoječa cesta je namreč zaradi nevarnosti skalnih podorov na območju pod sedlom že od leta 2012 zaprta za ves promet.


Cesta v Ukanc pa je bila včeraj zaprta med 8. in 18. uro. Obiskovalci so osebna vozila lahko pustili na parkiriščih - na nekaterih tudi brezplačno - v Bohinjski Bistrici in Ribčevem Lazu ter se proti Ukancu odpravili peš, s kolesi ali brezplačnim javnim prevozom, to je z avtobusom iz Bohinjske Bistrice proti postajališču slap Savica ali z ladjo na relaciji Ribčev Laz-Ukanc.


Matej Kavčič

(STA) 

Izjava: Peter Mlekuž
Izjava: Branko Vidmar 1
Izjava: Branko Vidmar 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
08.08.2020
17°C / 33°C
nedelja
09.08.2020
17°C / 34°C
ponedeljek
10.08.2020
18°C / 34°C