TUDI V IDRIJI IN AJDOVŠČINI ZAPORE ZARADI DIRKE PO SLOVENIJI

Sreda, 19. junij 2019

Pred vrati je 26. kolesarska dirka Po Sloveniji, ki bo prečkala tudi območji idrijske in ajdovske občine, kjer bodo v času dirke nujne prometne zapore posameznih cest in ulic.  


Po prizadevanjih idrijskega župana Tomaža Venclja, da bi ena od etap dirke Po Sloveniji potekala tudi čez idrijsko občino, bo cilj tretje etape te velike kolesarske preizkušnje 21. junija gostila Idrija, kar bo, kot meni Vencelj, pomembna priložnost za promocijo Idrije kot turistične destinacije. Za varnost kolesarjev in tudi drugih udeležencev v prometu  bodo tega dne v Idriji vzpostavljene zapore nekaterih ulic in cest, zato prebivalce prosi za strpnost. 

Izjava: Tomaž Vencelj

Kolesarji se bodo spustili skozi Zalo do Likarice, tam zavili desno in se spopadli s klancem do Rebra, nadaljevali do Veharš, se ponovno spustili do Godoviča in po Zali do Idrije, kjer jih na križišču Kosovelove in Lapajnetove ulice čaka cilj etape. V času trajanja dirke, predvidoma med 13. in 16. uro, bo na tem odseku potekala premična zapora ceste.


Za potrebe spremljevalnih ekip vozil za izločanje vozil iz dirke pred ciljem bo zaprto parkirišče na Uti. Zapora za potrebe organizacije prireditve bo na Uti trajala od četrtka, 20. junija, od 20. ure, do petka, 21. junija, do 18. ure. V četrtek, 20. junija, od 10. ure dalje in vse do petka, 22. junija, do 18. ure bo zaprto parkirišče Barbare. Površine Mestnega trga bodo zaprte od četrtka, 20. junija, od 15. ure dalje in vse do petka 21. junija do polnoči. Odsek Lapajnetove ulice med trgovino Špar in občinsko stavbo ter odsek Kosovelove ulice (od Soče) do Antonijevega rova bosta zaprti v petek, 21. junija, med 6. in 18. uro. Med 14.30 in 16. uro bo v petek zaprt še odsek ceste od glavnega križišča (pri Kosu) do avtobusne postaje. Po zaključku tretje etape in podelitvi priznanj bo Krajevna skupnost Mesto Idrija v sodelovanju z različnimi partnerji poskrbela še za dodatno dogajanje na Mestnem trgu.

Dirka Po Sloveniji bo prečkala tudi območje med Novo Gorico in Ajdovščino, ki bo gostila cilj 4. etape dirke. Tudi na tem območju so predvidene zapore cest, po katerih bo potekala trasa dirke.


Grega Stopar, v organizacijskem odboru dirke Po Sloveniji zadolžen za stike z javnostjo.

Izjava: Grega Stopar

V soboto, 22. junija, bo kolesarska dirka Po Sloveniji potekala po ulicah Ajdovščine, kolesarji se bodo povzpeli tudi na Goro, zato bodo v času prehoda kolesarjev predvidene zapore cest in nekaterih odsekov cest za krajše in daljše časovno obdobje. Popolna zapora je predvidena na Goriški cesti med 6. in 18. uro – od krožišča pri policiji do krožišča za Lokavec. Od krožišča pri policiji do križišča pri Snici bo popolna zapora med 8. in 9. uro ter 16. in 17. uro. Med 13.30 in 15.30 se bodo kolesarji zapeljali tudi po drugih cestah skozi občino, zato so predvidene zapore nekaterih odsekov.


Javni promet bo na soboto prav tako potekal po prilagojenem voznem redu, pričakovati je tudi zamude. Več informacij o dirki dobite na njihovi spletni strani, natančnejša pojasnila o zapori cest pa pod rubriko Cestne zapore.

Metka Rupnik, Mirjam Debevc
 

izjava Tomaž Vencelj
izjava Grega Stopar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
28.01.2020
7°C / 10°C
sreda
29.01.2020
6°C / 13°C
četrtek
30.01.2020
-2°C / 12°C