VISOKA NAGRADA TUDI ANI KRANJC

Sreda, 12. junij 2019

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj z zlatim redom za zasluge odlikoval literarnega zgodovinarja, teoretika, kritika, publicista in urednika Janka Kosa za njegov izjemni znanstveni in kulturni opus ter življenjsko delo na področju primerjalne književnosti. 


Medaljo za zasluge je Pahor na včerajšnji  slovesnosti  podelil Sergiju Šlencu za njegov izjemen prispevek k povezovanju med italijanskim in slovenskim narodom, predvsem na jezikovnem in literarnem področju.


Predsednik republike je podelil tudi dva reda za zasluge.  Janez Gabrijelčič ga je prejel za  zamisel o Rastoči knjigi in za njeno uveljavljanje pri nas in v tujini.


Občani Ajdovščine so še posebej veseli odločitve, da Red zasluge podeli njihovi rojakinji, dr. Ani Kranjc, ki preko andragoškega centra tudi redno sodeluje s tamkajšnjo Ljudsko univerzo. Visoko državno odlikovanje je prejela za velik prispevek k razvoju izobraževanja odraslih v Sloveniji in drugje ter pri uveljavitvi Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje.

Prof. dr. Ana Krajnc se zavzema za to, da bi starost zaznali kot civilizacijski dosežek, in ne kot grožnjo človeštvu. Je utemeljiteljica slovenske andragogike, vede o učenju in izobraževanju odraslih.


Ivan Seljak 


Foto: STA

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
16°C / 30°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
14°C / 28°C