OB 50-LETNICI IDRIJSKE KOŠARKE TUDI DOBRODELNI

Sobota, 01. junij 2019

Organizatorji včerajšnjih in današnjih dogodkov v počastitev 50-letnice organiziranega igranja košarke v Idriji pa bodo jubilej obarvali tudi z dobrodelnostjo.

V sodelovanju s Karitasom in Rdečim križem bodo zbirali sredstva za nakup dvigala za družino Kalak iz Idrije. Med darovalci prostovoljnih prispevkov bodo izžrebali srečneža, ki bo prejel dres Luke Dončića z njegovim podpisom in posvetilom. Luka Rupnik je bil namreč v osnovni šoli sošolec Ševala Kalaka. Slednji ima že od rojstva cerebralno paralizo, med šolanjem je nekaj časa rekreativno igral košarko na vozičkih. Pred desetimi leti pa je zbolel še za akutno levkemijo in pred dvema letoma prestal presaditev kostnega mozga. Po tem mu je zbolela še mama, ki je priklenjena na bolniško posteljo in voziček. Za oba skrbi oče, ki je edini zaposlen in z lastnimi rokami gradi hišo, kjer bi si radi uredili bolj ustrezne pogoje za bivanje. Zanj in za njegovo družino bodo košarkarji ob jubileju zbirati sredstva za nakup dvigala, ki stane 16.000 evrov.

Luka se je pred prihodom v Idrijo na praznovanje 50-letnice idrijske košarke v Madridu srečal z Dončičerm in tam prejel njegov dres ter ga pripeljal v Idrijo.  


izjava Luka Rupnik

Torej, udeležite se današnjega dogajanja v Idriji ob 50-letnici organiziranega igranja košarke, praznujte skupaj z različnimi generacijami idrijskih košarkarjev in bodite dobrodelni. 

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C