IDRIJI ZNOVA "SLOVENIA GREEN DESTINATION" SILVER

Sobota, 25. maj 2019

Turistična destinacija Idrija je pred tremi leti pristopila k pridobivanju znaka Slovenia Green Destination. Marca letos je bilo izvedeno ponovno ocenjevanje destinacije in občina Idrija kot turistična destinacija je na podlagi prejete ocene v okviru Zelene sheme slovenskega turizma ponovno prejela  znak Slovenia Green Destination Silver.

Destinacija Idrija je na ravni destinacijskega managementa, narave in pokrajine ter kulture in tradicije prejela zelo visoko oceno. Precej prostora za napredek ima Idrija v kategoriji poslovanja turističnih podjetij in na področju okolja in podnebja. Če bi destinacija ohranila vsaj enega ponudnika nastanitev s trajnostnim certifikatom, bi po trenutnem pravilniku in rezultatih sodeč pridobila znak Slovenia Green Destination Gold. Če destinacija Idrija do naslednje presoje uspe to urediti ob trenutni ohranitvi ravni trajnosti, se ji obeta zlati znak.

Metka Rupnik
Vir: CID
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
09.08.2020
17°C / 34°C
ponedeljek
10.08.2020
19°C / 34°C
torek
11.08.2020
19°C / 34°C