PONOVNA ZAMENJAVA (ROKADA) VODSTVA V ALPINI

Petek, 24. maj 2019

Po odhodu glavnega direktorja Bojana Gantarja v vodstvo Družbe za upravljanje bank so nadzorniki žirovske Alpine za začasnega glavnega direktorja družbe imenovali Gregorja Krajnca, dosedanjega predsednika nadzornega sveta. Položaj bo nastopil 27. maja, zasedal pa ga bo do imenovanja novega direktorja.

Krajnc je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist z več kot 15-letnimi izkušnjami v gospodarskih družbah v zasebni in državni lasti. Zadnja tri leta je delal v DUTB, pred tem pa v bančništvu. Z imenovanjem novega direktorja so po četrtkovi seji nadzornega sveta že seznanili sindikate in vodstvo Alpine, ki so izrazili zaupanje v kakovostno vodenje in delovanje podjetja v prihodnje. Dosedanji glavni direktor Gantar, ki bo v ponedeljek prevzel položaj izvršnega direktorja v DUTB, bo v prehodnem obdobju še vedno sodeloval z novim vodstvom. DUTB je večinska lastnica Alpine.

Gantar je zadovoljen z izbiro novega direktorja, saj ta dobro pozna poslovanje Alpine in izzive, s katerimi se podjetje sooča. Hkrati poudarja, da bo tudi v novi vlogi sodeloval pri nadaljnjem razvoju vseh slovenskih podjetij v lasti DUTB, so zapisali v Alpini.

Krajnc je svojo poslovno pot začel v Probanki, v zadnjih šestih letih pa je bil vključen v primere prestrukturiranja slovenskih podjetij v različnih vlogah. Med drugim je bil predsednik nadzornega sveta Trimo Trebnje v času prestrukturiranja družbe in direktor Aera Celje, trenutno pa je član nadzornega sveta Mariborske livarne Maribor. Na DUTB je kot strokovnjak za korporativno upravljanje.


Na sliki: Gantar se že nekaj časa  poslavlja iz Alpine


Ivan Seljak, po sporočilu za javnost

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C