OD DANES DELNA, OD 29. 7. LETOS PA POPOLNA ZAPORA ZALE

Torek, 21. maj 2019

Predvidoma od danes dalje bo vzpostavljena polovična zapora državne ceste skozi Zalo, saj se začenjajo pripravljalna dela za izvedbo letošnjih gradbenih posegov pri izgradnji galerije.

Direkcija RS za infrastrukturo je marca letos podpisala pogodbo za gradnjo galerije na cesti Spodnja Idrija – Godovič v Zali. Dela v vrednosti blizu 3 milijone evrov bo izvajalo podjetje Kolektor CPG. V letu 2019 oziroma prvi gradbeni sezoni, je v okviru del predvidena odstranitev dela brežine, da se pridobi potrebno širino za izvedbo galerije, izvedba pilotov ter temeljenje. Izvedene bodo tudi spodnje povezovalne grede za galerijo ter zaledna stena galerije. Zaradi utesnjenosti prostora  bodo v času del potrebne polovične in popolne zapore državne ceste.

Od danes do predvidoma 29. 12. letos bo vzpostavljena polovična zapora ceste z enosmernim izmeničnim prometom, v vmesnem času pa bo popolna zapora prometa  od 29. 7. do 1. 9.letos.
Izven tega termina bodo tudi občasne kratkotrajne popolne zapore do 30 minut, ki bodo izvedene v času, ko ni prometnih konic. Na koncu prve gradbene sezone je predvidena še dvodnevna popolna zapora, potrebna za ureditev vozišča v dvosmerni promet. Vozišče bo pred zimo pripravljeno za vzpostavitev dvosmernega prometa, v zimskem času pa nato ni predvidenih nobenih aktivnosti in zapor.Tomaž Willenpart, Direkcija RS za infrastrukturo.

izjava Tomaž Willenpart

V času popolnih zapor, od predvidoma 29. 7. do 1. 9. letos, bodo obvozi potekali po državnih cestah. Za ves promet nad skupno maso 7,5 ton je predviden potek obvoza Logatec – Nova Gorica – Tolmin – Idrija, za vozila do skupne mase 7,5 ton pa po državni cesti Logatec – Žiri – Govejk – Marof – Spodnja Idrija. Tako kot v času popolne zapore v lanskem letu je predviden interni posebni prometni režim po cesti Trebija – Sovodenj – Cerkno – Želin.

Gradnja se bo nadaljevala v letu 2020, in sicer od 28. 3.  2020 do 27. 9. 2020, ko bo izvedena še stropna plošča galerije.


Metka Rupnik

Izjava Tomaž Willenpart

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C