MLADI GLEDALIŠČNIKI, ROCKERJI IN FOTOGRAFI NAVDUŠILI NA FESTIVALU VIZIJE

Ponedeljek, 20. maj 2019

Nova Gorica je minule tri dni utripala v mladostnem ustvarjalnem vzdušju, saj je ponovno gostila festival Vizije, ki na enem mestu združuje številna področja mladinske kreativnosti. V treh festivalskih dneh se je na različnih lokacijah zvrstilo deset gledaliških predstav in šest glasbenih skupin, Rotunda SNG Nova Gorica pa je gostila fotografsko razstavo z naslovom Spomini.

Kot je povedal Jure Ivanušič, predsednik komisije, ki je ocenjevala sodelujoče ustvarjalce, razveseljuje dejstvo, da je bilo na festivalu veliko predstav s tematiko, ki nas danes neposredno zadevajo, to so migranti, nestrpnost, izgubljenost posameznika v sodobnem svetu.

Mare Bulc, član komisije je mladim ustvarjalcem polaskal: »Menim, da so Vizije izredno kakovosten festival. Vsaj ena ali dve predstavi sta povsem primerljivi s programi profesionalnih gledališč. Ko gledam te vrhunske mlade nastopajoče, si želim, da bi se odločili za profesionalno igralsko kariero. Vsekakor pa bi z veseljem delal z njimi kot režiser.«

Festival poteka v okviru Tedna ljubiteljske kulture v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in zdaj že tradicionalno v mesecu maju v Novo Gorico privabi številne ljubitelje umetnosti, ki cenijo tudi samosvojo mladinsko in ljubiteljsko ustvarjanje. Mladi vedno znova dokazujejo, da jih pri ustvarjanju ne vodi le umetniška estetika, temveč se kritično odzivajo na svet okoli sebe.  


Foto: Matej Maček

Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C