ČRNOVRŠKI UPOKOJENCI IN PEF TEATER ZDRUŽILA MOČI

Nedelja, 19. maj 2019

Črnovrški park je ponovno zacvetel v številnih gredicah, potke niso več polne plevela, urejen je tudi prostor pod slovensko zastavo in pod turistično tablo. Za vse to pa so poskrbeli črnovrški upokojenci in igralci PEF Teatra – gledališke skupine Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, ki jo podpira tudi mestna občina Koper.
Prvo pomladansko akcijo urejanja parka je organizirala Krajevna skupnost Črni Vrh. Ta je nabavila cvetje in material za sajenje,  prostovoljci pa so pripeljali še nekaj dodatne zemlje, svoje orodje in pijačo. Volje je bilo drugo soboto v mesecu maju med mladimi in mladimi po srcu dovolj, da so park spet uredili za poletno sezono. Po besedah glavnega akterja Viktorja Lampeta se v parku predvsem poleti in jeseni ustavi veliko domačinov, pa tudi kolesarjev in družin od drugod, ki si za trenutek poiščejo hladno senco pod mogočnimi drevesi ali pa samo sprehodijo do pitne vode. »Vsi ti ljudje bodo sedaj dobili občutek, da tukaj živijo prijetni ljudje, kar je tudi res. Vas je ogledalo ljudi in veseli me, da so prišli tudi igralci, ki bi lahko tisti dan preživeli na plaži v Kopru, a so  namesto tega prišli pomagat tujim ljudem. Nikakor ni obupati nad mladino,« še pravi Lampe, ki si želi, da bi dogodek postal tradicionalen. Hkrati pa tudi opozarja, da je park urejen, naloga krajevne skupnosti pa je, da ga vzdržuje.
Veliko  krajanov je  delavce nagradilo z besedo, sladkorčki ali kapljicami žganja. In morda je bilo tudi zato mladim gledališčnikom delo pravzaprav v veselje in zabavo.  »Lepo je. Nismo se preveč pretegnili, a ko vidim, kako je sedaj vse urejeno, sem vesela, da sem bila del te akcije,« je dejala igralka Nika iz Ljubljane. Igralci v Črnem Vrhu sicer niso bili po naključju; prejšnji večer je namreč 23 članski teater igral igro »Študentski dnevi« v tamkajšnji kulturni dvorani. Zadovoljstva nad igro pa krajani niso izkazovali le po predstavi, pač pa tudi med delovno akcijo v parku.Lovrenc Habe

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C