ČEZ ŠKOLJ IN VRTOVČE S SIVKOM

Sobota, 18. maj 2019

TD Vinoreja Šmarje in TD Vrtovče jutri organizirata zanimiv nedeljski pohod čez Školj in Tibot. Pohod se začne ob 8. uri pri informativni točki v Šmarjah, sledi spust v dolino potoka Raklč in nato vzpon na najvišjo točko pohoda. Pot nato vodi skozi Vrtovče in Lisjake na Tibot, 393 metrov visok vrh, kjer je nekoč stala cerkev sv. Teobalda. Po maši se bodo pohodniki spustili v zaselek Potok ter se skozi Jakuline, rojstni kraj Matije Vertovca, in Hrastje vrnili v Šmarje. Krožna pot je dolga 9 km, zelo razgibana, slikovita, z lepimi razgledi na južno in severno stran Vipavske doline, Kras in Tržaški zaliv. Posebnost pohoda je osliček Sivko, ki za pohodnike nosi osvežilne napitke. Predviden povratek je ob 12.30, ravno prav za okrepčilo. Na tržnici bodo na voljo razne domače dobrote, tudi že prve letošnje češnje.


V popoldanskem času pripravljajo zabavni program s kmečkimi igrami ter predstavitvijo gasilskega društva Šmarje. Obiskovalci si bodo v vmesnem času lahko ogledali spomeniško zaščiteno jedro vasi, z ozkimi gasami v krogih okrog cerkve in številnimi kamnitimi detajli.

 

Mirjam Debevc (Vir: Občina Ajdovščina)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C