PLANINSKA ODDAJA // FRANJA NAS POVEZUJE: OD JAVKE DO JAVKE

Petek, 17. maj 2019

Jutri, 18. maja, ob letošnjem mednarodnem muzejskem dnevu, bo pod okriljem Turističnega društva Novaki in sodelovanju obeh partnerjev,  Mestnega muzeja Idrija ter Peternel in Peternel iz Gostišča Gačnk v Logu, potekal pohod »Od javke do javke«. Pohod je nezahteven, dolg okoli 10 km in bo povezal domačije, ki so bile bistvenega pomena za nastanek, obstoj in delovanje Partizanske bolnice Franja med vojno. Pohod, ki bo združen tudi z obiskom Partizanske bolnice Franja, sodi v okvir projekta Franja nas povezuje, in sicer v okviru programa Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. 
O tem zanimivem pohodu v prispevku Metke Rupnik podrobneje direktorica Mestnega muzeja Idrija Ivana Leskovec.

Izjava Ivana Leskovec 1

V okviru pohoda Od javke do javke bo v Partizanski bolnici Franja ob 10.30 potekala krajša prireditev s  partizansko pesmijo in  odprtjem razstave likovnega natečaja Otroci pomagajo otrokom.


Izjava Ivana Leskovec 2 


Foto: Arhiv TD Novaki
Za vsebino je odgovoren Mestni muzej Idrija. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje  2014 – 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ivana Leskovec 1
Ivana Leskovec 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C