OBRTNIKI Z ŽUPANOMA O LOKALNEM POSLOVNEM OKOLJU

Torek, 14. maj 2019

Vodstvo Območne obrtno-podjetniške zbornice Idrija, ki združuje obrtnike in male podjetnike na Idrijskem in Cerkljanskem, je včeraj v prostore zbornice v Idriji na pogovor povabilo idrijskega in cerkljanskega župana Tomaža Venclja in Gašperja Uršiča.  Tema srečanja je bila lokalno poslovno okolje.

Gostitelji srečanja so županoma predstavili poglede obrtnikov in podjetnikov na lokalno poslovno okolje na območju Idrijskega in Cerkljanskega ter na  problematiko, s katero se ti soočajo pri opravljanju svoje obrtniške oziroma podjetniške dejavnosti v  okolju obeh občin. Srečanje med županoma in obrtniki je prvo po petnajstih letih. Rado Raspert, predsednik Območne obrtno podjetniške zbornice Idrija.


izjava Rado Raspet


Kot je bilo slišati na srečanju, se obrtniki in podjetniki tudi v idrijski in cerkljanski občini soočajo s problematiko neživljenjskih prostorskih dokumentov in gradbene zakonodaje, dolgotrajnih postopkov pri pridobivanju dovoljenj za gradnjo poslovnih prostorov oziroma spremembe namembnosti zemljišč. Obrtniki, ki delujejo na Idrijskem, so opozorili na  višino nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, tako idrijski kot cerkljanski pa so izpostavili potrebno po osnovanju obrtnih con.

Delovno srečanje je potekalo v sproščeni medsebojni izmenjavi stališč in pogledov in kot je že napovedal predsednik idrijske obrtne zbornice, ga bodo odslej skušali sklicevati vsaj dvakrat letno. Odzivu županov in podrobnostim z delovnega obiska obeh županov med obrtniki lahko prisluhnete v današnji oddaji Prosti tir.

Metka Rupnik 


 

izjava Rado Raspet

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
01.06.2020
11°C / 27°C
torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
11°C / 27°C