CERKLJANSKA MLADINA NA POHODU!

Petek, 10. maj 2019

Sobotno srečanje cerkljanske mladine ob 19. uri v prostorih Večnamenskega centra Cerkno bo prvo v seriji dogodkov s katerimi bodo mladi Cerkljani obiskali vse večje krajevne skupnosti v občini, saj želijo v nastajanje novega lokalnega programa vključevati čim več mladih.

Skupina 11 mladih ljudi pričenja z razvojem mladinske politike v Občini Cerkno. Največji cilj jim je priprava novega lokalnega programa za mladino za naslednjih pet let, želijo pa oblikovati tudi model za posvetovanje z mladimi, v obliki srečanj. Radi bi vzpostaviti občutek slišanosti s strani občine, da bi skupaj soustvarjali življenje v njej in krepili zaupanje ter dvignili zavest med mladimi o dejavnosti občine na področju, ki se dotika njih in njihovega (mladinskega) dela.

 

V procesu nastajanja lokalnega programa sodeluje tudi Mladinski svet Slovenije, ki jim bo pomagal izvesti aktivnosti in Inštitut za mladinsko politiko iz Ajdovščine, ki bo z izkušnjami na tem področju pomagal pri pripravi lokalnega programa.

 

Tekom priprave le-tega tega želijo vključevati čim večje število mladih iz cerkljanske občine. Na srečanjih bodo pripravili nabor idej, konkretna priporočila mladih, predloge in želje na področju zaposlovanja, stanovanj, participacije, mladinskega organiziranja, mobilnosti, preživljanja prostega časa ter informiranja mladih. Vse ideje in pobude bodo skrbno beležili in jih v čim večji meri vključili v končen program za mladino.

 

Po opravljenih vseh srečanjih bodo pripravili tudi anketo s katero bodo podrobneje raziskali potrebe mladih v Občini Cerkno.

Foto: Blaž Makuc

Mirjam Debevc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C