FILM IDRIJSKIH OSNOVNOŠOLCEV NAGRAJEN

Sreda, 08. maj 2019

Kratki film članov filmskega krožka OŠ Idrija je zmagal na video in filmskem natečaju za mlade ustvarjalce KoRaketa, v katerem so snovalci prikazali svojo vizijo prihodnosti v svetu modernih tehnologij  in izpostavili lastno odgovornost in izbiro, kako jo bomo živeli. 


Video in filmski natečaj je razpisal Center za mladinsko kulturo Kočevje v okviru nacionalnega projekta Filmski vlak, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija. Cilj natečaja je učence slovenskih osnovnih šol in dijake spodbuditi k razmišljanju in izražanju v filmskem jeziku. 


Na razpisano temo natečaja Korak v prihodnost so sodelujoči mladi filmski ustvarjalci skozi kratke, dom šest minutne animirane ali igrane filme, prikazali svoje vizije prihodnosti posameznika, lokalne skupnosti in širše, vse do globalnega sveta. 


Po odločitvi strokovne komisije, ki je v prispelih kratkih filmih ocenjevala uporabo filmskih pristopov in filmskega jezika, zanimivost, pripovednost ter sporočilno oziroma dokumentarno vrednost, je eno od glavnih nagrad prejel kratki film učencev filmskega krožka OŠ Idrija z naslovom Generacija Z: Ne al 'ja, ki so ustvarjali pod mentorskim vodstvom učiteljev Roberta Jereba in Davida Steguja. Komisijo je prepričala sporočilnost filma ter spretnost uporabe filmskih sredstev. Mentor David Stegu.


Izjava: David Stegu


Poleg filma idrijskih osnovnošolcev je bil nagrajen tudi film Ker nam ni vseeno, ki so ga ustvarili učenci OŠ zbora odposlancev Kočevje. Obe nagrajeni deli se bosta predvajali tudi na mednarodnem video festivalu DigitalBigScreen, ki bo med 17.in 19. oktobrom potekal v  Trbovljah. Prislužili pa so si tudi glavno nagrado - izlet v Virtualni muzej rudarstva prav tako v Trbovljah.


Metka Rupnik
Foto: arhiv članov krožka
 

izjava David Stegu

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C