LEGALIZACIJA KOLESARSKIH TRAILOV V VIPAVSKI DOLINI

Četrtek, 18. april 2019

Zadnje čase je moč čutiti napetosti med različnimi uporabniki istih planinskih poti, ki jih vsi uporabljajo za sprostitev in preživljanje prostega časa. Gre za lastnike zemljišč poti, sprehajalce oz. planince in gorske kolesarje.

 

Ker je Ajdovščina z okolico terensko lep primer območja, ki ponuja številne ideje za izlete v naravo obenem pa ima tudi ogromno enoslednic, ki so primerne za gorsko kolesarjenje, seveda tu nastane težava, saj se na njih srečujejo prav vsi.

 

Občina Ajdovščina se skupaj s tamkajšnjima gonilnima silama na področju gorskega kolesarstva v Vipavski dolini, kolesarskim klubom Črn trn in društvom Kamplc, pospešeno trudi odpraviti težavo sobivanja med tremi omenjenimi subjekti, saj se tudi v klubih zavedajo tega brêmena. Pojasnjuje Sebastjan Kodele, predsednik kluba Črn trn.

 

Izjava: Sebastjan Kodele

 

Ajdovski župan Tadej Beočanin zatrjuje, da se lastniki zemljišč, planinci in kolesarji strinjajo, da je sobivanje možno, če so zadeve urejene in če deležniki ne stojijo križem rok. Tudi na zadnji občinski seji so se resno dotaknili te problematike. Beočanin je pojasnil, da želijo najprej dobiti podatke o najbolj obiskanih in zanimivih kolesarskih trasah ter ugotoviti, katere so sploh legalizirane oziroma katere so tiste, po njegovih besedah, »nedovoljene«. Na tej osnovi bodo kasneje v dogovoru z lastniki, upravljavci in uporabniki poti ter skladno z zakonodajo pripravili podlage za urejanje kolesarskih prog in dokumentacijo, s katero jih bodo lahko legalizirali. Tadej Beočanin.

 

Izjava: Tadej Beočanin

 

Seveda pa se tako uporabniki teh poti kot župan zavedajo, da s tem v praksi ne bodo povsem odpravili morebitnih konfliktov, vsekakor pa jih lahko zmanjšajo oziroma omilijo.

 

Mirjam Debevc

 
Izjava: Sebastjan Kodele
Izjava: Tadej Beočanin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
12°C / 27°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 22°C