MED 314 MLADIM Z INOVATIVNIMI IDEJAMI SLAVILI UČENCI OŠ DOBRAVLJE

Četrtek, 18. april 2019

Letošnje vseslovensko tekmovanje v podjetnosti mladih POPRI 2019, ki ga organizira Primorski tehnološki park, je postreglo z 99 inovativnimi podjetniškimi idejami, ki jih je prispevalo več kot 300 mladih, med 12 in 29 letom starosti. Sodelujoči prihajajo iz 38 različnih mest iz cele Slovenije, včerajšnje tekmovanje in razglasitev tekmovalcev v posameznih kategorijah je potekalo v Novi Gorici, ocenjevala pa ga je ocenjevala strokovna komisija, sestavljena iz 35 podjetnikov, startup mentorjev, pedagogov, direktorjev in strokovnih kadrov v uspešnih slovenskih podjetjih.

 

Severnoprimorske barve so s svojimi projekti zastopale OŠ Draga Bajca Vipava s Pametno uro Kekec in Zibko Nina Nana, projekt Make it so predstavili učenci OŠ Deskle, OŠ Dobravlje je nastopila z Avag-om, Eco power mouse in Laser safety sta bili deli OŠ Dornberk, OŠ Cerkno pa je predstavila Kul-tura na Cerkljanskem. Učenka slednje šole, Ines Šinkovec je povedala s kakšnim projektom so se predstavili.

 

Izjava: Ines Šinkovec

 

Tekmovalci so bili razvrščeni v tri kategorije. V kategoriji študenti in mladi do 29. leta je slavila Tina Turk s projektom Skripsi, med srednjimi šolami so zmagali dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Novo mesto z njihovo idejo z naslovom Unibill, v najmlajši kategoriji osnovnih šol pa je zmaga šla v Vipavsko dolino, natačneje učencem Osnovne šole Dobravlje in njihovi podjetniški ideji Avag. Gre za zamašek za umivalnik, ki je vrhunski lovilec las in drugih odpadkov.

 

 

Foto: Zmagovalci iz OŠ Dobravlje (Tina Lisac)

 

Mirjam Debevc

 
Izjava: Ines Šinkovec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
12°C / 21°C
ponedeljek
01.06.2020
9°C / 28°C