ZARADI PROSTORSKE STISKE V ŠOLAH IN VRTCIH ŠE VEČJI PRITISKI NA OBČINO LOGATEC

Sreda, 17. april 2019
V Občini Logatec prostorska stiska na Osnovni šoli 8 talcev postaja nevzdržna in občutno prva tema vseh pogovorov.

 

Glede na statistične podatke o otrocih, rojenih v logaškem šolskem okolišu je razvidno, da število otrok še naprej narašča in se v prihodnosti, pri vpisu v prvi razred, lahko pričakuje generacije s štirimi oddelki. Težava je v tem, da je Osnovna šola 8 talcev Logatec zgrajena za 27 oddelkov, trenutno pa jih imajo že 31. To posledično pomeni veliko prostorsko stisko za izvajanje rednega in razširjenega programa osnovne šole. Karmen Cunder, ravnateljica Osnovne šole 8 talcev Logatec.

 

Posnetek: Karmen Cunder

 

Županu Občine Logatec, Bertu Menardu je s strani staršev očitano, da do sedaj ni predstavil konkretnih načrtov za rešitev nastale situacije, zato so pobudo prevzele stranke, ki v občinskem svetu predstavljajo skoraj polovico občinskega sveta. Gre za svetniške skupine SDS, NaNo in SD. Vložili so zahtevo za sklic izredne seje občinskega sveta občine Logatec, na kateri se bo obravnavala zgolj ena točka z naslovom “Prostorska problematika OŠ 8 talcev v Dolenjem Logatcu”. Menard potezo komentira takole:

 

Posnetek: Berto Menard

 

Iz samega zahtevka za sklic izredne seje, ki smo ga prejeli tudi v uredništvo našega radia, je razvidno, da predlagatelji sklica le-te zahtevajo takojšnje ukrepanje in predlagajo tudi konkretno rešitev te problematike - selitev centralne enota Vrtca Kurirček in na ta način pridobitev prostorov za dograditev šole tudi na dolgi rok. Vsekakor je gradnja novega vrtca cenejša kot pa bi bila gradnja nove osnovne šole, še dodajajo.

 

Da pa je zadeva zares kritična in vroča pove tudi dejstvo, da je v Občini Logatec to šele druga izredna seja, ki so jo zahtevali občinski svetniki v zgodovini občine.


Mirjam Debevc

Foto: Klavdija Senica

Izjava: Karmen Cunder
Izjava: Berto Menard

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
12°C / 27°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 22°C