RADOST Z DVEMA ZLATIMA IN POSEBNIM PRIZNANJEM

Torek, 16. april 2019

Članice Vokalne skupine Radost iz Godoviča so se včeraj popoldne vrnile z mednarodnega zborovskega tekmovanja, ki je potekalo v Italiji, kjer so si pripele dve zlati in še posebno nagrado.

Vokalna skupina Radost iz Godoviča, ki deluje pod umetniškim vodstvom Damjane Vončina, se je udeležila 2. mednarodnega Michelangelo glasbenega festivala v italijanskih Firencah.
Pevke so tekmovale v dveh kategorijah, in sicer komorne skupine in sakralna glasba, za vsako od kategorij pa je umetniška vodja izbrala po tri skladbe različnih karakterjev. V močni konkurenci zlasti zborov in vokalnih skupin z območja vzhodne in srednje Evrope je Radosti strokovna komisija v obeh kategorijah dodelila zlato priznanje, pripele pa so tudi posebno priznanje za najbolje izvedeno skladbo italijanskega skladatelja, ki so ga še posebej vesele. Vtise je za našo radijsko postajo takoj po vrnitvi s tridnevnega tekmovalnega in koncertnega gostovanja v Italiji zbrala umetniška vodja Damjana Vončina.

izjava Damjana Vončina.

V treh dneh so članice Vokalne skupine Radost v Firencah zapele kar na petih nastopih, in sicer na dveh tekmovalnih in treh koncertnih z raznolikim pevskim programom, kar dokazuje tudi njihovo krepko pevsko kondicijo.  Pred mednarodno zborovsko publiko so tako vrhunsko predstavile svojo vokalno ubranost ter promovirale godoviško in slovensko pevsko kulturo.

Metka Rupnik
Foto: FB Radost 

izjava Damjana Vončina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
02.06.2020
11°C / 27°C
sreda
03.06.2020
12°C / 26°C
četrtek
04.06.2020
12°C / 25°C