BAROČNI LANTHIERIJEV PARK V VIPAVI BO SPET ZACVETEL V VSEJ SVOJI MOGOČNOSTI

Sreda, 10. april 2019
Včasih mogočen baročni park v Vipavi je danes bolj znan kot Lanthierijev park s precej okrnjeno podobo in vlogo mestnega vrta.


Še vedno park velja za čudovit prostor za oddih in sprostitev za tamkajšnje prebivalce. Kot je povedal vipavski župan Goran Kodelja bi vrt v ta namen, z malo sreče, dodatno uredili in polepšali še do konca letošnjega leta, investicija pa ne bi obsegala le dotičnega parka, ampak tudi njegovo okolico. Dodaja:


Izjava: Goran Kodelja 1


Čeprav je Vipava kot mesto skoraj v celoti pod spomeniškim varstvom pa v smeri popolnega zaprtja samega centra za promet, kot to počno po vedno večih slovenskih mestih, še ne razmišljajo. Ideja, ki jo je Kodelja predstavil v predvolilnem programu in za katero verjame, da je ljudem všeč glede na odstotek glasov, ki jih je dobil na županskih volitvah, je naslednja:


Izjava: Goran Kodelja 2


Dodaja, da tega projekta občina ne more začeti uresničevati, dokler teh parkirišč ne umestijo neposredno v bližino trga. O tem med Občino Vipava in Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije potekajo intenzivni pogovori. Če jim uspe uskladiti mnenja bo občina skupaj z zavodom in arhitekti Lanthierijev park v Vipavi preuredila v tisto, kar je nekoč že bil – starodoben in mogočen baročni vrt, ki bi dajal „piko na i“ celostni podobi središča Vipave in naj bi bil dokončan še v tem mandatu, odločno dodaja župan Goran Kodelja.


Mirjam Debevc

Izjava: Goran Kodelja 1
Izjava: Goran Kodelja 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
20.06.2024
16°C / 30°C
petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
19°C / 35°C