CENTER AJDOVŠČINE ZA NOVE PROSTORE TIC-A

Četrtek, 21. marec 2019

Na Občini Ajdovščina, prav tako pa na Turistično informacijskem centru Ajdovščina so potrdili, da se bodo prostori TIC-a selili v središče občine. Selitev naj bi izvedli do poletja, ko se tudi pričakuje največ turistov. Z deli v prostorih bivšega Peka, trgovine s čevlji na Prešernovi ulici, so že pričeli, prostori pa naj bi bili urejeni še pred koncem letošnje pomladi. Katarina Pelicon iz TIC-a:


Izjava: Katarina Pelicon 1

V TIC-u so nam pojasnili še, da jim trenutni prostori na obrobju mesta dobro služijo in se v njih počutijo odlično, tako zaposleni, kot tisti, ki k njim prihajajo po informacije, a da lokacija ni najbolj ugodna. Večina turistov, željnih avantur, izletov ali le nočitve informacije išče v središču mesta. Trenutna namestitev TIC-a pa je dokaj odročna.

Izjava: Katarina Pelicon 2

Res je, da je osnovna dejavnost TIC-a sicer posredovanje vseh informacij, ki jih turisti potrebujejo, je pa ob tem potrebno poudariti, da je tudi stičišče vseh, ki se s turizmom v dolini ukvarjajo. Celovita prenova prostorov, sanitarij in zunanjega izgleda naj bi stala okoli 75.000 evrov, v celoti pa naj bi jo financirala Občina Ajdovščina. V TIC-u idejo o selitvi, ki je nastala na pobudo občine pozdravljajo in verjamejo, da bodo na novi lokaciji zagotovo popestrili tudi življenjski utrip mestnega središča, je dodala Peliconova.

Mirjam Debevc

Izjava: Katarina Pelicon 1
Izjava: Katarina Pelicon 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C