V PD IDRIJA ŽE ZAČELI S PREDPRIPRAVAMI NA MIG 2020

Sobota, 16. marec 2019

Planinsko društvo Idrija se je v teh dneh že začelo pripravljati na organizacijo državnega tekmovanja Mladina in gore. Ekipa Prfarski štruklevci iz Spodnje Idrije si je namreč z osvojenim 1. mestom med osnovnošolskimi ekipami prislužila tudi gostiteljstvo naslednjega državnega tekmovanja, ki bo predvidoma v Spodnji Idriji. Slavje je bilo tedaj popolno, saj so si še vsa tri odličja v srednješolski kategoriji razdelile idrijske ekipe - Dva strašna majstra, Beli ženi in Gorske zjale. In kako se pripravljajo na gostitev dogodka?

Državno tekmovanje Mladina in gore je najbolj uveljavljena planinska preizkušnja za mlade iz znanj, veščin in izkušenj z vseh področij in oblik planinskega delovanja, ki že tri desetletja osnovnošolce pripravlja na varnejši in samostojen obisk gora, letos pa so četrtič svoje poznavanje planinstva pokazali tudi srednješolci. Mladina in gore ni zgolj tekmovanje, ampak tudi priložnost za druženje in pridobivanje planinskega znanja za življenje. Naslednje, tokrat že 31. državno tekmovanje bo januarja predvidoma gostila Spodnja Idrija. Organizacija tako velikega dogodka, ki se ga udeleži okoli 120 tekmovalcev iz vse države ter njihovi mentorji in spremljevalci, je organizacijsko in finančno zahteven zalogaj, kot pove Nace Breitenberger, dolgoletni mentor planinskih tekmovalnih ekip na Idrijskem, predsednik Planinskega društva Idrija in prvi mož organizacijske ekipe.

izjava Nace Breitenberger

Sicer pa je Planinsko društvo Idrija, ki mu bo pri organizaciji priskočila na pomoč tudi osnovna šola, v organizacijskem pogledu že izkušeno, saj bo to že tretje državno tekmovanje, ki ga gostijo in ga bodo tudi tokrat izpeljali zahvaljujoč velikemu številu prostovoljnih delovnih ur in prizadevnosti članov društva ter šole gostiteljice. Poleg tekmovalnega dela bodo tekmovalcem in njihovim spremljevalcem pripravili še program spoznavanja zanimivosti kraja gostitelja in širše okolice, pri tem pa bi bili veseli podpore sponzorjev in donatorjev.

Metka Rupnik

Foto: Z lanskoletnega državnega tekmovanja MIG v Podnanosu

 

izjava Nace Breitenberger

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
24.05.2019
11°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 25°C
nedelja
26.05.2019
13°C / 25°C