ROBERT VUGA BO NOVI DIREKTOR V ETA

Četrtek, 14. marec 2019

V eni od največji proizvodnih lokacij skupine E.G.O.  v družbi ETA, prihaja do organizacijske spremembe. Na mesto predsednika uprave družbe Eta z jutrišnjim dnem  vstopa Robert Vuga, ki bo podjetje vodil skupaj s tehničnim direktorjem Andrejem Grahom. 49-letni oče desetih otrok je svojo diplomo iz ekonomije pridobil na Fakulteti za podjetništvo v Ljubljani. V več kot 20 letih svoje poklicne poti je bil na vodilnih funkcijah dejaven v različnih domačih in mednarodnih podjetjih. Nazadnje je bil Vuga direktor slovenskega podjetja v Italiji, so danes sporočili iz skupine E.G.O..

»Veseli nas, da smo za ta položaj v enem od najpomembnejših proizvodnih obratov skupine E.G.O.  z Robertom Vugo pridobili izkušenega domačega direktorja. Prepričani smo, da se bo dobro znašel v mednarodnih strukturah skupine podjetij in bo istočasno odlično zastopal lokalne interese lokacije Cerkno. Ob tem bi se rad zahvalil Domagoju Matasiću, ki je v vmesnem času prevzel administrativne naloge predsednika uprave in bo Robertu Vugi v podporo še do 30. aprila 2019,« je dejal Dirk Schallock, predsednik uprave skupine E.G.O.

Eta Cerkno je sicer del skupine E.G.O. , v katero spada 18 prodajnih in proizvodnih družb v 16 državah. Skupina je leta 2017 ustvarila  promet v višini pribl. 609 milijonov evrov in zaposluje dobrih 6000 delavcev. Ustanovitelj podjetja Karl Fischer je pred več kot 80 leti razvil prvo serijsko uporabno električno kuhalno ploščo. Danes podjetje proizvaja vse grelne in krmilne elemente v gospodinjstvu.  Poleg tega dobavlja tudi sestavne dele, sisteme in tehnologije za gastronomijo,  profesionalno nego perila ter zahtevne sestavne dele za medicino,  stavbno tehniko ali avtomobilsko industrijo. V Cerknem se na enotni lokaciji odvija predvsem proizvodnja grelnih plošč in kapilarnih termostatov.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

kawa dne 18.03.2019 ob 13:35:15
#1
Baje,da je zadnje čase na Eti ena velika štala.Pozabljeno geslo?

 

petek
24.05.2019
11°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 25°C
nedelja
26.05.2019
13°C / 25°C