GLASBENI OPOJ ZA PLES S TEBOJ

Sobota, 09. marec 2019

Kulturna dvorana v Spodnji Idriji se bo nocoj zavrtela v glasbeno-plesnem večeru Ples s teboj, ki ga pripravljata Idrijski plesni orkester in spodnjeidrijski Kendov dvorec. Dogodek bo pravi balzam za tiste, ki se želijo naplesati ob živi glasbi, raznovrstnih plesnih ritmih in v vzdušju nekdanjih plesnih večerov, ki so se pred desetletji odvijali v Idriji in Spodnji Idriji. Naša novinarka Metka Rupnik je včeraj Idrijski plesni orkester obiskala na eni zadnjih vaj pred sobotnim dogodkom.

Člani idrijskega plesnega orkestra so zadnja dva meseca vse nedelje zvečer, ko so edino lahko uskladili svoje urnike, preživljali skupaj. V vadbenem prostoru gornjega nadstropja stare idrijske osnovne šole so pod vodstvom Naceta Kogeja neutrudno vadili in pilili skladbe, ki jih bodo odigrali na sobotnem glasbeno-plesnem večeru v Spodnji Idriji. Večinoma bodo preigravali uspešnice, kot so jih igrali njihovi predhodniki pred več kot 40 leti. Nace Kogej, mladi idrijski saksofonist, pobudnik oživitve Idrijskega plesnega orkestra, ki ga kot dirigent tudi vodi.

izjava Nace Kogej 1


Sobotni večer pa bo poleg obujanja nekdanjih plesnih časov zazvenel tudi v simboličnem poklonu nekdanjemu Idrijskemu plesnemu orkestru in njegovim štirim dirigentom, ki so ga vodili v preteklosti.

izjava Nace Kogej 2

Zanimanje za udeležbo na nocojšnjem plesu je izjemno, saj so vsa razpoložljiva mesta razprodali že mesec dni pred dogodkom. Ples bosta ob skladbi Moonlight serenade in v svečanih oblekah, ki jih bo prispevala Vanda Lapajne, odprla legendarni plesni učitelj Rado Tušar in mlada plesalka Neža Pavšič. Zatem pa bo idrijski plesni orkester plesalce ob zimzelenih skladbah Glenna Millerja, Franka Sinatre, Jožeta Privška in drugih popeljal skozi različne plesne korake, od fokstrota, valčka, rumbe do disko uspešnic. Idrijski plesni orkester je v goste povabil tudi soliste, zapeli bodo Marjeta Prudič, Marijan Novak, Rebeka Bogataj in tudi dirigent Nace Kogej. Za okrasitev dvorane bo poskrbel Ivo Uršič, za kulinarične užitke pa Kendov dvorec.

Sicer pa člani Idrijskega plesnega orkestra želijo, da bi v prihodnje nastopili na kateri od legendarnih idrijskih plesnih lokacij, na primer v Mejci, in pa v kakšnem prijetnem kotičku v mestu Idrija, morda še to poletje.  

Metka Rupnik

izjava Nace Kogej 1
izjava Nace Kogej 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
24.05.2019
11°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 25°C
nedelja
26.05.2019
13°C / 25°C