REFRESH ZA MLADE VIDEO USTVARJALCE

Sobota, 16. februar 2019

Združenje zgodovinskih mest Slovenije, katerega članica je tudi Idrija, skupaj s partnerji v projektu REFRESH razpisuje natečaj video vsebin za nagrado REFRESH Video Art Award. Natečaj je namenjen ustvarjalcem, ki imajo idejo, kako v videu predstaviti bogastvo kulturne dediščine in njeno izročilo na dinamično mladosten, ustvarjalen način, kako umetniki različnih umetniških izrazov: plesom, glasbo, igro, fotografijo, sliko in kipom … oživljajo območja dediščine. Žirija bo razglasila zmagovalca ali zmagovalno ekipo, ki bo prejela denarno nagrado,zmagovalni video pa bo predstavljen širši publiki na evropski ravni. Natečaj bo trajal do 30. septembra 2019, zmagovalec pa bo objavljen po 31. oktobru 2019.

”REFRESH – Young Art(ist)s Refreshing Heritage Sites” je projekt iz posebnega razpisa Evropske unije – program Ustvarjalna Evropa, ki je bil v Evropskem letu kulturne dediščine 2018 objavljen z namenom spodbujanja zavedanja o pomenu in ohranjanju kulturne dediščine Evrope. Združenje zgodovinskih mest Slovenije je edini predstavnik iz Slovenije, ki je na razpisu uspel kot vodilni partner. Skupaj s parterji iz Italije, Romunije in Španije bo povezoval mlade umetnike, ki bodo s svojo ustvarjalnostjo osvežili dediščino in dobili prostor za umetniško izražanje.

Glavni cilj projekta, ki se bo zaključil konec leta 2019, je približati kulturno dediščino sodelujočih mest in regij ljudem, proslaviti njeno raznolikost in deliti njeno vrednost s prihodnjimi generacijami.

 

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
24.05.2019
11°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 25°C
nedelja
26.05.2019
13°C / 25°C