ŽIRI V BITKI ZA ZLATI KAMEN

Petek, 15. februar 2019

Med 12 finalistkami letošnjega izbora za nagrado »zlati kamen« za najbolj prodorno občino 2019, ki ga organizira Planet GV je v okviru zahodne slovenske regije tudi Občina Žiri. Metodologija ocenjevanja je ostala enaka s tremi glavnimi koraki: kvalitativni pretres, ki temelji na pregledu razvojnih dokumentov vseh 212 občin v Sloveniji, kvantitativna analiza s pomočjo kazalnikov sistema ISSO in za zaključek ocena Strokovnega sveta. Ta vsako leto preveri celovit razvoj občin, ob tem pa nekoliko večji poudarek daje izbranemu posameznemu elementu. Letos je to kultura kot razvojni vzvod kraja. Ocenjevalce je zanimalo predvsem, kako posamezne občine kulturo obravnavajo v ožjem pomenu, torej kot področje spodbujanja in konzumacije umetniške ustvarjalnosti, in v širšem pomenu, kako je ta povezana z drugimi področji in predstavlja resnično gibalo lokalnega razvoja.

Regijske zmagovalke in občino, ki bo prejela nagrado zlati kamen 2019, bodo slovesno razglasili na letošnjem srečanju slovenskih županov in konferenci o razvoju na lokalni ravni. Dogodek bo 7. marca. v Kristalni palači v ljubljanskem centru BTC. 


Foto: Občina Žiri

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 18°C
torek
21.05.2019
12°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 16°C