S 1. MARCEM TEORETIČNI DEL VOZNIŠKEGA IZPITA TUDI V IDRIJI

Ponedeljek, 11. februar 2019

Predvidoma s 1. marcem bo teoretični del vozniškega izpita mogoče opravljati tudi v Idriji, saj so zagotovljeni vsi pogoji za elektronsko opravljanje preizkusa znanja.
Spomnimo. Sredi septembra 2014 je začel veljati nov pravilnik o izpitnih centrih za opravljanje vozniškega izpita za voznike motornih vozil, ki je razburil marsikaterega prebivalca države, ki ni doma ravno v bližini enega od večjih mestnih središč. Pravilnik je ukinil pet od prejšnji 16 izpitnih centrov, s čimer je onemogočil opravljanja praktičnega dela vozniškega izpita v marsikaterem manjšem kraju, med njimi tudi v Idriji, Tolminu in Ajdovščini. S tem so se za kandidate iz omenjenih krajev bistveno povišali stroški in podaljšal čas opravljanja vozniškega izpita, saj so zanje izpitni centri oddaljeni tudi 50, 80 in več kilometrov v eno smer. Pravilnik pa je zaostril tudi pogoje za opravljanje e-teoretičnega dela vozniškega izpita v manjših krajih.
Kot kaže, pa so sedaj v Idriji zagotovljeni pogoji, da bodo kandidati za voznike osebnih vozil vsaj teoretični del vozniškega izpita lahko opravljali v domačem kraju. Javna agencija RS za varnost prometa s 1. marcem pričenja z e-testiranjem kandidatov za teoretični del vozniškega izpita tudi v Idriji, v prostorih Idrijsko-cerkljanske razvojne agencije. Zadnji pregled varnega internetnega omrežja, ki ga je konec januarja opravil strokovnjak, zadolžen s strani Agencije za varnost prometa, je potrdil, da so zagotovljeni pogoji, ki jih za e-testiranje predpisuje področni pravilnik, zlasti ustrezni prostori, dostop do računalnika in ustrezne širokopasovne povezave.
Termin e-testiranja za 1. marec je že odprt na strani e-uprave, tako da se kandidati, ki bi želeli teoretični del vozniškega izpita opravljati tega dne, že lahko prijavijo na upravni enoti.
V prihodnje bo e-testiranje kandidatov za teoretični del vozniškega izpita potekalo enkrat mesečno, predvidoma prvi petek v mesecu, točne termine pa bo Agencija za varnost prometa objavila naknadno, glede na zapolnjenost posameznih mesečnih terminov.Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
09.12.2019
0°C / 12°C
torek
10.12.2019
6°C / 12°C
sreda
11.12.2019
3°C / 13°C