BOGATO KULTURNO IZROČILO V OBČINI AJDOVŠČINA

Ponedeljek, 11. februar 2019

Na večer kulturnega praznika je v organizaciji Zveze kulturnih društev Ajdovščina v Dvorani prve slovenske vlade potekala osrednja proslava ob prazniku kulture v občini. Slavnostna govornica, ravnateljica Osnovne šole Dobravlje, pobudnica, promotorka ter aktivna soorganizatorica projekta filmske vzgoje na Vipavskem, Mirjam Kalin je poudarila pomen kulturno umetnostne vzgoje za razvoj osebnosti. 


Priznanja za zasluge za kulturni utrip v občini so letos prejeli: Ivica Vidmar, vzgojiteljica in mentorica dramsko-lutkovnega krožka ter klekljanja na Osnovni šoli Otlica. Prejela je priznanje za pripravo in organizacijo izjemnih kulturnih prireditev, skozi katera prenaša in ohranja kulturno dediščino ter povezuje otroški svet z izkušnjami starejših. Ženski pevski zbor Večernica je prejel priznanje za ohranjanje slovenske pesmi ter za sooblikovanje kulturnega življenja v lokalni skupnosti, na Vipavskem in v Sloveniji ter Društvo animatorjev Norma 7, ki je prejelo priznanje za združevanje kulturne dejavnosti in obogatitev življenja predvsem invalidnih in starejših oseb ter marginalnih skupin prebivalstva v občini in v Sloveniji. 


Poleg naštetih je bučen aplavz požela čestitka predsednika Zveze kulturnih društev Ajdovščina, Arturja Lipovža, letošnji nagrajenki Prešernovega sklada, dirigentki Martini Batič.


Celoten utrip dobro pripravljene prireditve je odražal imeniten kulturni program po scenariju in režiji Petra Avbarja, ki ga je poleg ženskega kvarteta Anka oblikovalo še Gledališče Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, ki so obiskovalcem na domiseln način, ustvarjalno in z različnimi umetniškimi žanri predstavili svoj pogled na Ivana Cankarja.

Mirjam Debevc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
16.12.2019
2°C / 13°C
torek
17.12.2019
6°C / 12°C
sreda
18.12.2019
9°C / 17°C