LAS DOLINA SOČE Z 11 PROJEKTI

Sobota, 09. februar 2019

Lokalna akcijska skupina LAS Dolina Soče je na Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja oddala enajst operacij. V tem tednu so prejeli še zadnjo letošnjo odločbo v sklopu 2. Javnega poziva za izbor operacij za uresničevanje Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS Dolina Soče za programsko obdobje 2014–2020, ki zagotavlja 92 tisoč evrov za projekt Tematske poti na območju LAS Dolina Soča, katerega bo vodil Javni zavod Turizem Dolina Soče, poleg občin Kobarid, Kanal in Tolmin pa pri njem sodelujejo še Krajevna skupnost Livek, Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal in Športno kulturno turistično društvo Lom.


Seznam preostalih projektov je zelo pisan. Od večjih lahko izpostavimo projekt Ribiške hiše v Bovcu in oživitve ribogojnice v Kobaridu, ki sta skupno vredna dobrih 300 tisoč evrov, od LAS-a pa bosta prejela 200 tisoč evrov.


Slabih 150 tisoč evrov je vreden projekt Usmerjanje obiska v Triglavskem narodnem parku – Pot Julijske Alpe, ki bo počrpal 110 tisočakov. Javni zavod Triglavski narodni park je prijavil projekt

Interpretacija naravne in kulturne dediščine kot popestritev turistične ponudbe v Dolini Soče v vrednosti 76 tisoč evrov, 54 tisoč jih bo prejel s strani LAS-a.


Podporo LAS-a bodo pridobili še projekti Promocija muharjenja in ribiškega turizma v Posočju, Inovativni pristopi k trženju kmetijskih pridelkov in izdelkov na lokalnem trgu in Ovčja volna za današnji čas, ki ju je prijavil Posoški razvojni center, projekt Kmetijsko-gozdarskega zavoda Nova Gorica Avtohtone pasme v Julijskih Alpah,Varstveno delovni center Tolmin pa bo izvedel projekt Vrtičkanje in hortikulturna terapija,


Ob navedenih projektih iz območja LAS Dolina Soče se bosta izvajala še dva projekta pri katerih sodeluje več lokalnih akcijskih skupin in sicer Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem in Ocenjevanje ribjih izdelkov, ki je v tem tednu doživel prvo izvedbo v Tolminu.


Matej Kavčič

Na fotografiji: utrinek iz prve delavnice v sklopu projekta Ocenjevanje ribjih izdelkov, ki se je v tem tednu odvila v Tolminu (Foto: FB LAS Dolina Soče)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
09.12.2019
0°C / 12°C
torek
10.12.2019
6°C / 12°C
sreda
11.12.2019
3°C / 13°C