PREDLAGAJTE NAGRAJENCE OBČINE IDRIJA ZA LETO 2019

Sobota, 09. februar 2019

Komisija za nagrade, ki deluje pri idrijskem občinskem svetu, te dni objavlja javni razpis za podelitev občinskih nagrad za leto 2019. Predlagatelji kandidatov za prejemnike občinskih nagrad so lahko občani idrijske občine, skupine občanov, stranke, župan, krajevne skupnosti, podjetja in druge organizacije ter skupnosti.

Občinski svet vsako leto lahko podeli po eno nagrado Jožefa Mraka, ki je najvišja občinska nagrada za življenjsko delo oziroma za izjemne uspehe na posameznih področjih življenja in dela, razen na področju kulture in umetnosti, ter Pirnatovo nagrado, ki je najvišja občinska nagrada za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo ter za vidne dosežke s področja kulture in umetnosti. Občina podeli lahko tudi največ tri nagrade za enkratne izjemne dosežke ter eno nagrado za mlade ustvarjalce do dopolnjenega 25.leta starosti za uspehe in dosežke na začetku ustvarjalne poti.
Občinski svet lahko podeli tudi naziv častni občan, in sicer državljanom Republike Slovenije ali državljanom tujih držav, ki imajo posebne zasluge za napredek znanosti, umetnosti in kulture ter za druge izjemne dosežke, ki pomenijo pomemben prispevek pri razvoju in ugledu občine Idrija.
Rok za oddajo izčrpno obrazloženih predlogov je 2. april letos, zatem jih bo obravnavala komisija za nagrade, ki bo pripravila predlog dobitnikov. Če bo te potrdil idrijski občinski svet, bo Občina Idrija, kot že tradicionalno, nagrade letošnjim dobitnikom podelila na slavnostni seji občinskega sveta ob občinskem prazniku. 

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
19.08.2019
16°C / 32°C
torek
20.08.2019
18°C / 33°C
sreda
21.08.2019
18°C / 32°C