V NOVI GORICI BODO TEDEN DNI GOSTILI NAJBOLJŠE ŠAHISTE

Četrtek, 24. januar 2019

Nova Gorica bo med 25. in 31. januarjem gostila močen mednarodni šahovski turnir Hit open, tokrat že 24. po vrsti. Prijave nanj potekajo še vse do popoldanskih ur v petek, ko se bo bo 16.30 šahovski turnir tudi začel. Doslej je prijavljenih okrog 190 šahistov iz 16 držav sveta. Direktor turnirja Matjaž Lovišček:

POSNETEK:  Matjaž Lovišček o turnirju
Igra na turnirju bo potekala v devetih krogih po švicarskem sistemu in v dveh vzporednih turnirjih. Na prvem, turnirju A, se bodo merili igralci, katerih rating znaša več kot 1500 točk. Posebno pozornost organizatorji tudi tokrat namenjajo mladim z organizacijo turnirja B, kjer bodo lahko igrali šahisti in šahistke z ratingom nižjim od 1500 točk.

In kakšna je udeležba slovenskih šahistov? Matjaž Lovišček:POSNETEK:  Matjaž Lovišček o slovenski udeležbi


Hit open je sicer največji mednarodni odprti turnir v Sloveniji, ki ga nepretrgoma organizira Šahovski klub Nova Gorica ob pomoči številnih pokroviteljev. Že vseskozi jim stoji ob strani družba Hit.

Letošnji turnir bo obenem tudi dobra popotnica za jubilejni, 25. mednarodni šahovski turnir Hit open, ki bo na sporedu prihodnje leto in priprave nanj so se že pričele. Pričakujejo, da se ga bodo udeležili številni znani šahisti, število vseh udeležencev pa želijo podvojiti. 


Na sliki: Slovenski velemojster Beljakovski, foto Silvo Kovač

Matjaž Lovišček o turnirju
Matjaž Lovišček o slovenski udeležbi

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C